Sayfalar

3 Şubat 2012 Cuma

Mezitli'de Sit Alanında Moloz Deposu

Mezitli'de Sit Alanının Moloz Deposu Olarak Kullanılmaması 
Hakkında Dilekçe



Dilekçe: Arkeo-Sev 03022012
Konu: 1.Dereceden Sit Alanının
Moloz Deposu Olarak Kullanımı
 

Belediye Başkanlığına
Mezitli-Mersin



Ekli fotoğraflarda görüldüğü gibi, Mezitli-Viranşehir’de, Milli Egemenlik Caddesi ile 301. Sokak sahil yolu kavşağında, Jasmin işletmesi yakınında bulunan Soli-Pompeiopolis antik kentine ait 1.derecede sit alanı, “moloz deposu” olarak kullanılmaktadır.





Arkeo-Sev Platformu tarafından, Şubat 2011 tarihinden bu yana Belediye yetkililerine yazılı ve sözlü olarak, arkeolojik sit alanı niteliğini açıklayan bir pano ile birlikte bu alanın molozlardan arındırılması ve korumaya alınması isteği iletilmiştir.

Soli-Pompeiopolis antik kentinin parçası olan, henüz niteliği belirlenememiş bir arkeolojik kalıntı olarak tanımlanan ve şu anda 800 000 Tl. lik bütçe ile restorasyonu devam eden sütunlu caddeye birkaç yüz metre uzaklıkta ve görünür alandaki bu molozların varlığına, yarattığı arkeolojik tahribata ve kültürel alanda Mezitli halkına kötü bir örnek olması gibi noktalara geçen bir yıl içinde tarafımızdan defalarca dikkat çekilmiştir.
 


Mezitli Belediyesi birimleri tarafından "özel moloz deposu" olarak kullanıldığını fotoğraflarla da saptadığımız bu alan, tüm kişi ve kurumlarca korunması gerekli, resmi olarak tescil edilmiş arkeolojik bir sit alanıdır.

Mezitli Belediyesi’nden,“moloz deposu”nun buradan acilen kaldırılmasını ve o alana  açıklayıcı bir pano yerleştirmesini talep ediyoruz.

Arkeolojik sit alanının “Moloz Deposu” olarak kullanılması uygulamasına, iki hafta içinde son verilmemesi ve herhangi bir açıklama veya diyalog yolu kullanılmaması halinde, gerekli hukuki işlem hakkının tarafımızdan kullanılacağını bildirmek isteriz.

Saygılarımızla



Arkeo Sev Projesi Girişimi
arkeosev@gmail.com
 
Arkeo-Ev, Akdeniz Mah. Eski Cumhuriyet İÖO,
757. Sok. Mezitli-Mersin


---------------










Araçlarda  "Mezitli Belediyesi" yazıyor...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Free Hit Counter