Sayfalar

11 Aralık 2011 Pazar

Arkeo-Sever Gençler, Gönüllüler: "Eurodesk İle Avrupa Yanıbaşımızda"





Arkeo-Sever Gençler, Gönüllüler:

"Eurodesk İle Avrupa Yanıbaşımızda" Programlarına Katılabilirsiniz!


Avrupa Gönüllü Hizmeti (AGH) kapsamında, 18-30 yaş arası gençler, hiçbir ücret ödemeden, 2-12 ay süre ile Avrupa Birliği ülkelerinden birine gönüllü çalışmak üzere gidebilirler; bilgi ve tecrübelerini geliştirebilirler...

Arkeo-Sev Gönüllü Ve İsteklileri Bize Yazabilirler: 

arkeosev@gmail.com








EURODESK İLE AVRUPA YANIBAŞIMIZDA


Mersin’de, TÜRKİYE Ulusal Ajansı temas noktası olan Mezitli Kaymakamlığı,Eurodesk bilgilendirme toplantısına ev sahipliği yaptı.

10 Aralık 2011 tarihinde gerçekleşen bilgilendirme toplantısı Mezitli Kaymakamı Kamil Kıcıroğlu, Eurodesk Ulusal Koordinatörü Serkan Özmen, Mezitli Kaymakamlığı Eurodesk Sorumlusu Özlem Serra, Avrupa Gönüllü Hizmeti Kordiantörü Emel Sevgi ve İçel El Sanatları Eğitim Vakfı Eurodesk Sorumlusu Fırat Orak, çeşitli kamu kuruluşlarından eğitmenler ve yaklaşık 50 gencin katılımıyla gerçekleşti. Toplantı üç oturum şeklinde düzenlendi.

Gençlerin gençlik programından ve Eurodesk’ten en üst seviyede faydalanabilmelerini temin etmek üzere çeşitli illerde düzenlenen bilgilendirme toplantılarına Mersin de katıldı.


Toplantı, Avrupa Birliği Bakanlığı Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik programları Merkezi Başkanlığı (Türkiye Ulusal Ajansı) Eurodesk Ulusal Koordinatörü Serkan Özmen’nin de sunumuyla gerçekleşti. Eylül 2010’dan bu yana Eurodesk Temas Noktası olarak hizmet veren Mezitli Kaymakmalığı, AB Projeleri ve Dış İlişkiler Birimi tarafından Türkiye Ulusal Ajansı işbirliği ile Mersin Hotel’de düzenlenen toplantıya, Mersin’deki diğer temas noktası İÇEV (İçel El Sanatları ve Eğitim Vakfı) da destek verdi.

İlk Olarak Eurodesk in içeriğine değinen Ulusal Ajans Eğitmeni Serkan Özmen “Eurodesk; gençler için eğitim ve gençlik alanlarındaki Avrupa fırsatları ve gençlerin Avrupa faaliyetlerine katılımı hakkında bilgi sağlayan Avrupa Bilgi Aktarım Ağı’dır. Manisa Eurodesk Temas Noktaları işbirliği ile gerçekleşen bu toplantı, genel olarak gençlerimize Eurodesk ve Avrupa fırsatlarına ulaşma yollarının tanıtılması ile AB Gençlik Programının özellikleri, programdan faydalanma yolları ve başvurma usullerinin aktarılması şeklidir. Eurodesk Türkiye'de Türk Ulusal Ajansı tarafından 2008 yılında faaliyete geçirilmiştir. Eurodesk hizmetleri şunları içerebilir: ‘Ücretsiz soru yanıtlama hizmeti (e-posta ile, faks ile, telefonla, ziyaretle) Soru sahiplerine öneri ve yardım hizmetleri, Fonlarla ilgili Avrupa bilgisine internet erişimi sağlanması, Eğitimler düzenlenmesi ve destek hizmetleri, Konferanslar, seminerler ve diğer etkinliklerin düzenlenmesi, Kaynak materyallerin basılması ve dağıtılması’ gibi çalışmaları içerir” dedi.


Toplantının 1.oturumunda katılmıcılara Eurodesk temas noktalarının kısaca tanımını yapan Eğitmen Serkan Özmen,”Gençlik Programı ile ilgili bilgilerin yaygınlaştırılması. Eurodesk Türkiye Temas Noktaları, TC. Başbakanlık, AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı (Ulusal Ajans) tarafından, gençlere ve gençlere hizmet edenlere Avrupa Fırsatları hakkında bilgi vermekle yetkilendirilmiş kuruluşlardır. Mersin de Mezitli Kaymakamlığı ve İçel El Sanatları Derneği Eurodesk temas noktalarıdır. Avrupa Fırsatları ve Projeleri hakkında danışabileceğiniz adreslerdir.” dedi.

Toplantının 2.oturumunda AB Gençlik Programıları sunumlarını örnek projelerle zenginleştiren Eğitmen Serkan Özmen,” Gerçekleştirmek istediğiniz bir fikri uygulamak artık zor değil, Proje bir ekip işidir;belli bir amaç etrafında birleşip bir proje faaliyeti belirleyebilirsiniz.Bundan sonraki süreçte size yol gösterici sürecler belirli klavuzlar doğrultusunda Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Başkanlığı size yol gösterici olacaktır.Avrupanın kapılarını aramak artık çok kolay,yeter ki bir amacınız ve girişiminiz olsun.Bu şekilde farklı ülkelerle işbirliği içerisinde olarak kültürlerarası diyaloğumuzu zenginleştirebiliriz” dedi.


Toplantının son oturumunda ise Mezitli Kaymakamlığı Avrupa Gönüllü Hizmeti Kordinatörü Emel Sevgi, Eylem 2.2 projesi olan “Avrupa Gönüllü Hizmeti” programını anlattı.Daha önce AGH Gönüllülüğü yapan Sevgi,projeye dair deneyimlerini ve bilgilerini aktararak Avrupa Gönüllü Hizmeti yapmak isteyen katılımcılarla keyifli sohbetler gerçekleştirdi. Avrupa Gönüllü Hizmeti (AGH) kapsamında 18-30 yaş arası gençleri, hiçbir ücret ödemeksizin ve şart aramaksızın, 2-12 ay süre ile Avrupa Birliği ülkelerinden birine gönüllü çalışmak üzere gidebileceğini söyleyen eğitmenler, Avrupa fırsatları ve Avrupa gönüllü hizmetinden yararlanmak isteyen gençleri Eurodesk noktalarına başvurmalarını tavsiye etti.

Yaygın eğitim metodlarının uygulandığı program  tam gün sürerken, yemek ve kahve ikramlarının da yapıldığı program sonunda katılımcılara Ajanda, kalem, T-shirt dağıtıldı.




http://www.mezitli.gov.tr/

-------------































































































































**************


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Free Hit Counter