Sayfalar

23 Eylül 2011 Cuma

Fatoş Güney, Soli-Pompeiopolis'i Ziyaret Etti!




Mersin Arkeo-Sev Platformu, Fatoş Güney’in Soli-Pompeiopolis antik kentini gezdiği duyurdu…


Arkeo-Sev Platformu tarafından yapılan yazılı açıklamada şöyle deniliyor:

“Arkeolojik kültür varlıklarının korunması ve tanıtımı için çaba gösteren Arkeo-Sev Platformu olarak, sayın Fatoş Güney’in  davetimize uyarak Mersin’de Soli-Pompeiopolis antik kentini gezmiş olmasından mutluluk duyuyoruz.

18. Uluslararası Altın Koza Film Festivali” etkinlikleri kapsamında Adana'ya gelen ve “Adana Sinema Müzesi” açılış etkinliklerine katılan sayın Fatoş Güney'in, Soli-Pompeiopolis antik kentini ziyaret ederek, diğer kültürel alanlarda olduğu gibi, arkeolojik kültür varlıklarının korunup tanıtılmasına da sağladığı moral desteğinden ötürü, kendilerine  çok teşekkür ediyoruz.

Sayın Fatoş Güney, Soli-Pompeiopolis sütunlarının restore edilen alanını ve antik Liman bölgesini ziyaret ederken, kendisine bu alanla ilgili tarihsel bilgiler verilmiş; restore edilen sütunların önünden geçen  motorlu taşıt karayolunun yarattığı sarsıntının uzun vadeli  sakıncaları ve  Arkeo-Sev Platformu  tarafından  bu yol güzergahında acilen tedbir alınması isteğinin gerekçeleri de anlatılmıştır.

Arkeo-Sev Platfrormu, Soli-Pompeiopolis gibi kültür değerlerinin korunmasına yönelik olumlu çalışmaları desteklerken, aynı zamanda, bu alanlardaki tehlikelere ve sorunlara dikkat çekmeye devam edecektir. Arkeo-Sev Platformunun bu alandaki ilkesi “objektif davranma”dır.


Gönüllülük esası temelinde bir sivil toplum çalışması yürüten Arkeo-Sev Platformunun çabaları, toplumsal çıkarlar doğrultusunda sürdürülecektir.

Bu çabalarımıza herkesin destek vermesini istiyor; arkeo-sev’er kamuoyunun çalışmalarımıza aktif katılımlarını bekliyoruz.”







**




**




**

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Free Hit Counter