Sayfalar

28 Temmuz 2011 Perşembe

“Mersin’e Modern Arkeoloji Müzesi..."

Arkeo-Sev, “Mersin’e Arkeoloji Müze Binası İstiyoruz" sloganıyla başlattığı çalışmalarını sürdürüyor...


Mersin Büyükşehir Belediyesi’nden Nuri Özdemir:

Mersin’e modern arkeoloji müze binası isteği haklıdır…” dedi…


Arkeo-sev heyeti, Nuri Özdemir'i makamında ziyaret ederek
Mersin'e Arkeoloji Müzesi  için destek istedi...

 “Mersin’e  Modern bir Arkeoloji Müzesi Gerekli”


“Bir açık hava müzesi gibi tarih zengini bir kent olan Mersin’de daha fazla gecikmeden, modern bir arkeoloji ve tarih müzesi kurulmadır” diyen Arkeo-Sev  Sivil Platformu gönüllüleri, Mersin Büyükşehir Belediyesi’ni ve  Müze’yi ziyaret ettiler.

Mersin -  Arkeo-Sev Özel Haber
29 Temmuz 2011


"Arkeoloji Müze Binası İstiyoruz" etkinliği kapsamında kentte destek arayışlarını sürdüren  Arkeo-Sev’den bir heyet, Mersin Büyükşehir Belediyesi İmar Bayındırlık ve Çevre Komisyonu Başkanı Nuri Özdemir'i  makamında ziyaret ederek bir görüşme gerçekleştirdi.

Arkeo-Sev Sivil Platformu tarafından yapılan yazılı açıklamada:

“Sayın Nuri Özdemir'in konuya son derece olumlu baktığını saptadık. Yeni imar planında, ilgili arazinin “arkeoloji müzesi” olarak  belirleneceği müjdesini vermesi bizi memnun etmiştir.Kent Konseyi başkanı da olan sayın Nuri Özdemir'in “arkeoloji müzesi” istemine sahip çıkması, Mersin adına umudumuzu güçlendirmiştir” denildi.

Arkeo-Sev gönüllülerinden  Şahin Özkan başkanlığındaki  bir diğer heyetin, Merkez Müze'deki görevlilerle süreç hakkında görüş alışverişinde bulunduğu” bilgisinin verildiği basın açıklaması şöyle devam etmektedir:

“Kapısından içeri girince 9000 yıllık zengin Mersin tarihini görsel olarak izleyebileceğimiz, yaşayan bir tarih özelliği taşıyan, modern arkeoloji müzesinin olmayışı, kentimiz için çok büyük bir eksikliktir.

Mersin’deki  arkeolojik kazılardan elde edilen tarihi bulguların, toprak altından çıkarılıp müze deposuna istiflenmesini artık istemiyoruz. Kazı heyetleri için, kültürel  miras öğelerinin " depolarda gizlenmesi" değil, kamuoyuna sergilenebilmesi önemlidir.

2013 Akdeniz Olimpiyatları olmasa bile, Mersin’e modern bir müze binası şarttır. Böyle bir Müze, kentimizdeki arkeolojik mirasa sahip çıkma sürecini çok olumlu bir tarzda etkileyecek; Mersin’in bu tarihsel zenginliğini ulusal ve uluslar arası alanda hak ettiği noktaya taşımaya hizmet edecektir. Yerli ve yabancı ziyaretçiler için, "Tarih ve Arkeoloji Müzesini ziyaret etme fikrini" Mersin'e gelmek için bir gerekçe haline getirebiliriz.

“Mersin’e Arkeoloji Müze Binası İstiyoruz” sloganıyla başlattığımız çalışmaların kısa süre içinde açık bir destek kazanması, bu talebin haklı ve meşru olduğunun bir işaretidir.

CHP Mersin Milletvekili sayın Vahap Seçer’in “kentimize Modern Tarih ve Arkeoloji Müzesi yakışır” diyerek  “Mersin’e Modern Arkeoloji  Müzesi” talebini  bir Basın Bildirisi ile  kamuoyuna açıklamasını sevinçle karşılıyoruz. "Arkeoloji Müzesi" talebine, Mersin’in tüm vekillerinin sahip çıkmasını bekliyoruz."

Arkeo-Sev tarafından başlatılan  "arkeoloji müzesi istiyoruz"  kampanyası temelindeki çalışmaların, modern müze binasının yaşama geçirilme sürecini ilerlettiği belirtilen açıklamada:

"Gönüllü çalışmalarımızla Mersin'e arkeoloji müzesinin kazandırılmasına katkıda bulunuyor olmak, biz Arkeo-Sev’erleri son derece mutlu etmektedir.

Tüm yetkilileri,  “Mersin’e modern müze” talebine sahip çıkmaya ve somut adım atmaya davet ediyoruz” denildi.



Arkeo-Sev heyeti, Muğdat Camii önünde, Arkeoloji Müzesi yapılması öngörülen,
Deniz Müzesi bitişiğindeki yeşil alanı da ziyaret etti...


 Arkeo-Sev  tarafından yapılan yazılı açıklamada:
"CHP Mersin Milletvekili sayın Vahap Seçer’in “kentimize Modern Tarih ve Arkeoloji Müzesi yakışır” diyerek  “Mersin’e Modern Arkeoloji  Müzesi” talebini  bir Basın Bildirisi ile kamuoyuna açıklamasını sevinçle karşılıyoruz. Bu haklı talebe, Mersin’in tüm vekillerinin sahip çıkmasını bekliyoruz" denildi.

****

Mersin'e Modern Arkeoloji Müze Binası!


“Mersin'e Modern Arkeoloji Müze Binası...”

Arkeo-Sev, Mersin'e Arkeoloji Müzesi İstiyor!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Free Hit Counter