Sayfalar

14 Şubat 2011 Pazartesi

Soli - Pompeiopolis İnsanlığın Ortak Mirasına Dönüştürülmelidir!


14.02.2011 11:12


 
Mezitli Belediyesi ve Arkeo-Sev işbirliği ile “bir açık hava müzesine eşdeğer olan” Soli Pompeipolis’e “Arkeolojik mirasımızı keşfedelim” sloganıyla  13 Şubat 2011Pazar günü gezi düzenlendi. Katılımın ücretsiz olduğu geziye, Mezitli Belediye Başkanı Uğur Yıldırım, Başkan Yardımcısı Enver Küçükalıç, meclis üyeleri, arkeo-sev gönüllüleri ve  vatandaşlar katıldı.

 
 
Arkeo-Sev Kurucusu Sefa Kaçmaz; “Bizler Arkeo-Sev sivil inisiyatif olarak çağrılarda bulunuyoruz. Kamu oyunun dikkatine arz ediyoruz. Bu tür çalışmalarla, büyük tahribata uğrayan Arkeolojik alanlarımızın yeniden sahiplenilmesini sağlayacağız, Belediye Başkanımız Uğur Yıldırım’a, Kazı Başkanımız Profesör Dr. Remzi Yağcı hocamıza  destek ve katkıları için teşekkür ediyoruz” dedi.
 
 
Mezitli Belediye Başkanı Uğur Yıldırım yaptığı açıklamada:
“Tarihi ve kültürel mirasımıza ne oranda sahip çıkabiliyorsak, insanlığın ortak mirasına dönüştürebilme olanağı elde ederiz. On bir yıldır yapılan kazının son iki yılında Ben belediye başkanı olarak, kazı ekibiyle beraber, eşim, bürokrat ve meclis üyesi arkadaşlarımızla birlikte, belediye olarak yapabileceklerimizi eksiksiz yapmaya çalıştık. Ama burada yapılacak çalışmalar, ne belediyenin olanaklarıyla, ne de arkadaşlarımızın sorumluluk bilinciyle olacak şeyler değil, çok önemli oranda maddi desteğe ihtiyaç var. Ama burada sevindirici bir haberi paylaşmak isterim; Güney uçta karşılıklı yedişer sütunun ayağa kaldırılarak turizme kazandırılması, açık hava müzesine dönüştürmek için bir yıldan fazla süredir, Adana Anıtlar Kurulu ile çalışmamız var, son restorasyon çalışmasını, Kültür ve Tabiat Kurulu’nca onaylanmasını sağladık. Başkan Yardımcımız Enver Küçükalıç bu konuda özverili çalışmalar yaptı. Ayrıca Anıtlar Kurulu’ndan yaklaşık maliyet, 800 bin lira hesap çıkarıldı, ihale aşamasına geldik. Bakanlıkla olan yazışmalar tamamlandı.
 
 
İl Özel İdare’de ihale işlemlerinin yapılmasını müteakip, İl Özel İdare’sinden alınacak 800 bin lira, Bakanlığın katkısı ve Belediyemizin katkıları ile birlikte kazı çalışmalarımız hız kazanacaktır. Sayın Valimizle yapacağımız görüşmelerimizden  olumlu sonuç alabilirsek, Bakanlığın katkısı, belediyenin katkısıyla birlikte Soli Pompeipolis antik kenti gün ışığına çıkacaktır. Sayın Valimizle yaptığımız görüşmelerde herkesin elini taşın altına koymasının bir zorunluluk olduğunu konuştuk. Sayın Valimizin öncülüğünde ve önderliğinde, Kazı Başkanımızın vereceği bir brifing için, Büyükşehir Belediye Başkanımızı, ilçe Belediye Başkanlarımızı, sivil toplum örgütleri ve meslek odalarımızı bir araya getirmemiz gerekmektedir. Sayın Kültür Bakanımızla da görüştük. Görüşmelerimiz neticesinde şu ana dek bir sonuç alamadık, inşallah ilerleyen dönemlerde sonuç alacağız. Biz direncimizi kaybetmiyoruz, vatandaş olarak ta duyarlıyız. Buraya, görev süremiz içerisinde evimize, elimize gözümüze baktığımız gibi bakacağız. İnşallah insanlığın ortak mirası olan, bu tarihi ve kültürel varlığı, toprak altında kalmaktan kurtararak gün ışığına çıkartıp insanlığın, turizmin hizmetine sunacağız” dedi.
 
 
Gönüllü rehberler eşliğinde 13 Şubat 2011 Pazar günü, Viranşehir Soli Pompeipolis Liman Parkı’nda saat 11.00’de başlayan gezi, iki etaptan oluştu. Sabah etabında, Soli Hoyük alanına yürüyüş, Soli Sütunlu yol ziyareti, Aratos’un mezarına ziyaret ve saat 12.30 gibi birinci etap tamamlandı.
 
 
 
Öğleden sonra saat 14.30’da başlayan ikinci etapta ise antik liman ziyareti öncesinde bir kısa müzik dinletisiyle katılımcılara hoş anlar yaşatıldı, sonrasında Nekropol alanı, Roma Hamamı ziyareti ile devam eden gezi, saat 17.00’de sona erdi.
 


--














Mezitli Belediyesi ve Arkeo-Sev işbirliği ile “bir açık hava müzesine eşdeğer olan”
Soli Pompeipolis’e “Arkeolojik mirasımızı keşfedelim” sloganıyla  13 Şubat 2011Pazar günü gezi düzenlendi. Katılımın ücretsiz olduğu geziye, Mezitli Belediye Başkanı Uğur Yıldırım, Başkan Yardımcısı Enver Küçükalıç, meclis üyeleri, arkeo-sev gönüllüleri ve  vatandaşlar katıldı.

Arkeo-Sev Kurucusu Sefa Kaçmaz; “Bizler Arkeo-Sev sivil inisiyatif olarak çağrılarda bulunuyoruz.
Kamu oyunun dikkatine arz ediyoruz. Bu tür çalışmalarla, büyük tahribata uğrayan Arkeolojik
alanlarımızın yeniden sahiplenilmesini sağlayacağız, Belediye Başkanımız Uğur Yıldırım’a,
Kazı Başkanımız Profesör Dr. Remzi Yağcı hocamıza  destek ve katkıları için teşekkür ediyoruz” dedi.
 
Mezitli Belediye Başkanı Uğur Yıldırım yaptığı açıklamada:
“Tarihi ve kültürel mirasımıza ne oranda sahip çıkabiliyorsak, insanlığın ortak mirasına dönüştürebilme olanağı elde ederiz. On bir yıldır yapılan kazının son iki yılında Ben belediye başkanı olarak, kazı ekibiyle beraber, eşim, bürokrat ve meclis üyesi arkadaşlarımızla birlikte, belediye olarak yapabileceklerimizi eksiksiz yapmaya çalıştık. Ama burada yapılacak çalışmalar, ne belediyenin olanaklarıyla, ne de arkadaşlarımızın sorumluluk bilinciyle olacak şeyler değil, çok önemli oranda maddi desteğe ihtiyaç var.

Ama burada sevindirici bir haberi paylaşmak isterim; Güney uçta karşılıklı yedişer sütunun ayağa kaldırılarak turizme kazandırılması, açık hava müzesine dönüştürmek için bir yıldan fazla süredir, Adana Anıtlar Kurulu ile çalışmamız var, son restorasyon çalışmasını, Kültür ve Tabiat Kurulu’nca onaylanmasını sağladık.

Başkan Yardımcımız Enver Küçükalıç bu konuda özverili çalışmalar yaptı. Ayrıca Anıtlar Kurulu’ndan yaklaşık maliyet, 800 bin lira hesap çıkarıldı, ihale aşamasına geldik. Bakanlıkla olan yazışmalar tamamlandı.
İl Özel İdare’de ihale işlemlerinin yapılmasını müteakip, İl Özel İdare’sinden alınacak 800 bin lira, Bakanlığın katkısı ve Belediyemizin katkıları ile birlikte kazı çalışmalarımız hız kazanacaktır.

Sayın Valimizle yapacağımız görüşmelerimizden olumlu sonuç alabilirsek, Bakanlığın katkısı, belediyenin katkısıyla birlikte Soli Pompeipolis antik kenti gün ışığına çıkacaktır. Sayın Valimizle yaptığımız görüşmelerde herkesin elini taşın altına koymasının bir zorunluluk olduğunu konuştuk. Sayın Valimizin öncülüğünde ve önderliğinde, Kazı Başkanımızın vereceği bir brifing için, Büyükşehir Belediye Başkanımızı,  ilçe Belediye Başkanlarımızı, sivil toplum örgütleri ve meslek odalarımızı bir araya getirmemiz gerekmektedir. Sayın Kültür Bakanımızla da görüştük. Görüşmelerimiz neticesinde şu ana dek bir sonuç alamadık, inşallah ilerleyen dönemlerde sonuç alacağız. Biz direncimizi kaybetmiyoruz, vatandaş olarak ta duyarlıyız. Buraya, görev süremiz içerisinde evimize, elimize gözümüze baktığımız gibi bakacağız.

İnşallah insanlığın ortak mirası olan, bu tarihi ve kültürel varlığı, toprak altında kalmaktan kurtararak gün ışığına çıkartıp insanlığın, turizmin hizmetine sunacağız” dedi.
Gönüllü rehberler eşliğinde 13 Şubat 2011 Pazar günü, Viranşehir Soli Pompeipolis Liman Parkı’nda saat 11.00’de başlayan gezi, iki etaptan oluştu. Sabah etabında, Soli Hoyük alanına yürüyüş, Soli Sütunlu yol ziyareti, Aratos’un mezarına ziyaret ve saat 12.30 gibi birinci etap tamamlandı.

Öğleden sonra saat 14.30’da başlayan ikinci etapta ise antik liman ziyareti öncesinde bir kısa müzik
dinletisiyle katılımcılara hoş anlar yaşatıldı, sonrasında Nekropol alanı, Roma Hamamı ziyareti ile devam
eden gezi, saat 17.00’de sona erdi.

***












** *
 



 
14 Şubat 2011 Pazartesi
Mezitli Belediyesi ve Arkeo- Sev işbirliği ile “bir açık hava müzesine eşdeğer 
olan Soli Pompeipolis’e “Arkeolojik mirasımızı keşfedelim” sloganıyla 
13 Şubat 2011Pazar günü gezi düzenlendi.

Katılımın ücretsiz olduğu geziye, Mezitli Belediye Başkanı Uğur Yıldırım, Başkan Yardımcısı Enver Küçükalıç, meclis üyeleri, arkeo- sev gönüllüleri ve vatandaşlar katıldı.

Arkeo- Sev Kurucusu: Sefa Kaçmaz; “Bizler Arkeo- Sev sivil inisiyatif olarak çağrılarda bulunuyoruz. Kamu 
oyunun dikkatine arz ediyoruz. Bu tür çalışmalarla, büyük tahribata uğrayan Arkeolojik alanlarımızın yeniden sahiplenilmesini sağlayacağız, Belediye Başkanımız Uğur Yıldırım a, Kazı Başkanımız Profesör Dr. Remzi Yağcı hocamıza destek ve katkıları için teşekkür ediyoruz” dedi.

Mezitli Belediye Başkanı Uğur Yıldırım yaptığı açıklamada şu görüşlere yer verdi:

“Tarihi ve kültürel mirasımıza ne oranda sahip çıkabiliyorsak, insanlığın ortak mirasına dönüştürebilme olanağı 
elde ederiz. On bir yıldır yapılan kazının son iki yılında Ben belediye başkanı olarak, kazı ekibiyle beraber, eşim, bürokrat ve meclis üyesi arkadaşlarımızla birlikte, belediye olarak yapabileceklerimizi eksiksiz yapmaya çalıştık. Ama burada yapılacak çalışmalar, ne belediyenin olanaklarıyla, ne de arkadaşlarımızın sorumluluk bilinciyle olacak şeyler değil,
çok önemli oranda maddi desteğe ihtiyaç var.

Burada sevindirici bir haberi paylaşmak isterim. Güney uçta karşılıklı yedişer sütunun ayağa kaldırılarak turizme kazandırılması, açık hava müzesine dönüştürmek için bir yıldan fazla süredir, Adana Anıtlar Kurulu ile çalışmamız var, son restorasyon çalışmasını, Kültür ve Tabiat Kurulu’nca onaylanmasını sağladık. Başkan Yardımcımız Enver Küçükalıç bu konuda özverili çalışmalar yaptı. Ayrıca Anıtlar 
Kurulu ndan yaklaşık maliyet, 800 bin lira hesap çıkarıldı, ihale aşamasına geldik. Bakanlıkla olan yazışmalar tamamlandı. İl Özel İdare de ihale işlemlerinin yapılmasını müteakip, İl Özel İdare sinden alınacak 800 bin lira, Bakanlığın katkısı ve Belediyemizin katkıları ile birlikte kazı çalışmalarımız hız kazanacaktır. Sayın Valimizle yapacağımız 
görüşmelerimizden olumlu sonuç alabilirsek, Bakanlığın katkısı, belediyenin katkısıyla birlikte Soli Pompeipolis antik kenti gün ışığına çıkacaktır. Sayın Valimizle yaptığımız 
görüşmelerde herkesin elini taşın altına koymasının bir zorunluluk olduğunu konuştuk.

Sayın Valimizin öncülüğünde ve önderliğinde, Kazı Başkanımızın vereceği bir brifing için, Büyükşehir Belediye Başkanımızı, ilçe Belediye Başkanlarımızı, sivil toplum örgütleri ve meslek odalarımızı bir araya getirmemiz gerekmektedir. Sayın Kültür Bakanımızla da görüştük.

Görüşmelerimiz neticesinde şu ana dek bir sonuç alamadık, inşallah ilerleyen dönemlerde sonuç alacağız. 

Biz direncimizi kaybetmiyoruz, vatandaş olarak ta duyarlıyız. Buraya, görev süremiz içerisinde evimize, 
elimize gözümüze baktığımız gibi bakacağız. İnşallah insanlığın ortak mirası olan, bu tarihi ve kültürel varlığı, 
toprak altında kalmaktan kurtararak gün ışığına çıkartıp insanlığın, turizmin hizmetine sunacağız” dedi.

Gönüllü rehberler eşliğinde 13 Şubat 2011 Pazar günü, Viranşehir Soli Pompeipolis Liman Parkı’nda saat 
11.00 de başlayan gezi, iki etaptan oluştu. Sabah etabında, Soli Hoyük alanına yürüyüş, Soli Sütunlu 
yol ziyareti, Aratos un mezarına ziyaret ve saat 12.30 gibi birinci etap tamamlandı.

Öğleden sonra saat 14.30 da başlayan ikinci etapta ise antik liman ziyareti öncesinde bir kısa müzik 
dinletisiyle katılımcılara hoş anlar yaşatıldı, sonrasında Nekropol alanı, Roma Hamamı ziyareti ile devam eden
gezi, saat 17.00 de sona erdi.
Kaynak: turizmhaberleri.com


****

 haber3

MERSİN'DEKİ SOLOİ POMPEİPOLİS KAZILARI -MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKANI YILDIRIM: 

"YAPILACAK ÇALIŞMALAR, BELEDİYENİN 

OLANAKLARIYLA VEYA ARKADAŞLARIMIZIN 
SORUMLULUK BİLİNCİYLE OLACAK ŞEYLER DEĞİL"

 Mezitli İlçesi Belediye Başkanı Uğur Yıldırım, Soloi Pompeipolis'te yapılacak çalışmalara belediye 
olanaklarının yetersiz kaldığını bildirdi.

Yıldırım, yazılı açıklamasında, 11 yıldır yapılan kazı çalışmalarının iki yıldır da kendi belediye başkanlığı 
döneminde devam ettiğini belirtti.

Yapılan çalışmalar sonucunda, güney uçta karşılıklı yedişer sütunun ayağa kaldırılarak turizme 
kazandırılması, açık hava müzesine dönüştürülmesi için yaklaşık bir yıldır Adana Anıtlar Yüksek Kurulu ile
çalışmaların devam ettiğini vurgulayan Yıldırım, şunları kaydetti:
"Yapılacak çalışmalar, belediyenin olanaklarıyla veya arkadaşlarımızın sorumluluk bilinciyle olacak şeyler 
değil. Çok önemli oranda maddi desteğe ihtiyaç var. Anıtlar Kurulu'ndan yaklaşık maliyet, 800 bin lira 
hesap çıkarıldı, ihale aşamasına geldik. Bakanlıkla olan yazışmalar tamamlandı. İl Özel İdare'since ihale
işlemlerinin yapılmasının ardından alınacak 800 bin lira, bakanlığın ve belediyemizin katkıları ile kazı 
çalışmalarımız hız kazanacaktır."

****


***






Soli'yi Yeniden Keşfettiler






***



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Free Hit Counter