Sayfalar

17 Ağustos 2011 Çarşamba

Arkeo-Sev ve Akdeniz Belediyesi Ortak Projeler Üzerinde Çalışıyor.....




Arkeo-Sev Sözcüleri  Mersin-Akdeniz merkez İlçe Belediye Başkanı Fazıl Türk'ü ziyaret ettiler...


Arkeo-Sev Girişimi, Akdeniz Belediyesi İle Ortak Projeler Geliştiriyor...

Arkeo-Sev Özel Haber
17 Ağustos 2011



Mersin’in merkez Akdeniz ilçesi Belediye Başkanı M. Fazıl Türk’ü makamında ziyaret eden Arkeo-Sev heyeti, “Sayın Belediye Başkanı’nın onayıyla, arkeolojik alanda Akdeniz ilçesinde çok önemli ortak proje konularını uygulama alanına taşımak istiyoruz” dediler.

Arkeolojik mirasın korunması amacıyla toplumun tarih ve kültür bilincinin geliştirilmesini amaçlayan “Arkeo- Sev Sivil Girişimi” adına Safa Kaçmaz ve Nur Sema Akyazıcı tarafından, “Akdeniz ilçesindeki İÖO’larında, önümüzdeki öğretim yarıyılında seminer çalışmaları planının tamamlandığı” açıklanarak şöyle denildi:

“Akdeniz Belediyesi ile Arkeo-Sev’in birlikte başlatıp yürütmekte olduğu ‘Tırmıl Tepe Höyüğü Arkeo-Park Projesi’, henüz hazırlık aşamasında olmakla birlikte, insanlığın kültür hazinesine şimdiden ciddi bir tanıtım katkısı taşımaya başlamıştır. Sayın Belediye Başkanı M. Fazıl Türk’ün bu alanda gösterdiği duyarlığa çok teşekkür ediyoruz.”

Akdeniz ilçesindeki 10 gönüllü eğitmen tarafından uygulanacak olan “arkeolojik kültür varlıklarını tanıtma ve arkeolojik tahribata karşı öğrencileri bilinçlendirme seminerlerinin” Mersin Üniversitesi Arkeoloji Bölümü Topluluğu (MART) ile “proje ortağı” olarak birlikte yürütüldüğünü açıklayan, Arkeo-Sev sözcüleri:

“18 Ekim - 27 Aralık 2011 tarihleri arasında, toplam 38 farklı seminerde, bünyelerinde yaklaşık olarak 18 743 öğrenci bulunan, 12 farklı ilköğretim okulunu hedefliyoruz. Okullara, arkeolojik kültür değerlerine dikkat çeken afişler asacak; ‘arkeolojik tahribata dikkat çeken’ tanıtım broşürlerini seminer verilecek okullardaki tüm öğrencilere dağıtmaya çalışacağız.

Bu çalışmamız, tüm ilçenin yaklaşık olarak 1/5’lik bir öğrenci potansiyelini ve dolaylı olarak öğrenci velilerini de kapsamaktadır.

Böyle kapsamlı bir etkinliğe Akdeniz Belediyesi tarafından verilen onay ve katkıya teşekkür ediyor; ilgili tüm kişi, kurum ve medyanın aktif desteğini bekliyoruz” dediler.




Akdeniz Belediyesi yetkilileri ve Arkeo-Sev gönüllüleri tarafından,
geçtiğimiz aylarda, iki kez, Tırmıl Tepe Höyüğü'ne teknik inceleme gezisi düzenlendi.









Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Free Hit Counter